Feroviarii din Ungaria si-au suspendat greva, iar societatea de cai ferate estimeaza ca in 24 de ore circulatia trenurilor va reveni la normal, anunta Rador.

Conducerea Sindicatului Liber al Lucratorilor Feroviari din Ungaria a decis suspendarea grevei generale dupa ce traficul pe calea ferata a fost perturbat mai bine de o saptamana, fiind afectate si trenurile internationale.

Greva a fost suspendata la miezul noptii, chiar daca sindicalistii nu au ajuns nici luni seara la o intelegere cu angajatorul in privinta solicitarilor lor. Ei au anuntat ca isi mentin revendicarile de ordin financiar si au lasat sa se inteleaga ca actiunea de protest ar putea fi reluata pe viitor in cazul in care comitetul de greva va lua o decizie in acest sens.

Compania ungara de Cai Ferate a informat ca se iau masurile necesare pentru ca traficul feroviar sa reintre la normal cat mai repede posibil si se spera ca toate trenurile vor putea circula dupa orarul obisnuit in termen de 24 de ore de la suspendarea grevei.