Fostul secretar de stat de la Protectia Copilului Bogdan Panait si doi fosti subalterni au fost declarati responsabili de Curtea de Conturi pentru un prejudiciu de 1,3 milioane de lei din bani publici, in urma unui contract de construire a patru case pentru copii cu handicap in parteneriat cu un ONG.

Suma totala imputata fostului secretar de stat Bogdan Panait si fostilor angajati Dumitru Leulescu si Marius Lacatus este de 1.296.820 de lei, potrivit raportului de control al Curtii de Conturi a Romaniei obtinut de Mediafax.

Prejudiciul a fost produs in urma incheierii unui parteneriat intre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), condusa de Bogdan Panait, si organizatia nonguvernamentala "Pentru Copiii Nostri" (PCN), locul unde Panait a lucrat anterior accederii sale in functia publica. In urma parteneriatului, PCN urma sa ridice, in Peris, Ilfov, un complex format din patru case de tip familial pentru primirea a 36 de copii cu handicap sever din centrele de profil ilfovene care devenisera majori. Parteneriatul a fost incheiat in 11 septembrie 2006 si prevedea ca lucrarile sa fie terminate la finele anului respectiv.

ANPDC ar fi trebuit sa suporte 90 la suta din costurile proiectului de constructie si amenajare a celor patru case, iar organizatia nonguvernamentala zece procente. Totusi, conform raportului de control al Curtii de Conturi, desi au fost cheltuiti aproape 1,3 miloane de lei din contributia de circa 1,65 de milioane ce revenea ANPDC, doar 20 la suta din ce ar fi trebuit construit a fost realizat, edificiile incepute zacand in paragina si fara a fi conservate in vreun fel.