O aripa a palatului Taj Mahal si hotelul Trident din Bombay, atacate la sfarsitul lui noiembrie de un comando islamist, urmeaza sa se redeschida duminica, au anuntat sambata reprezentantii celor doua hoteluri, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Clientii vor putea inchiria o camera incepand de duminica dimineata la Trident, in timp ce o mie de invitati sunt asteptati la o receptie privata pentru redeschiderea aripii moderne a hotelului Taj, numita Tower.

"Este cel mai bun lucru care se putea intampla", a declarat directorul general al Trident, Sanju Soni, cu ocazia unei vizite organizate pentru presa.

Masurile de securitate erau foarte stricte, cu perchezitii corporale ale fiecarui vizitator, iar imprejurimile erau pazite de fortele de ordine.

In cursul unei conferinte, presedintele societatii Trident Hotels, Rattan Kewani, a adus un omagiu celor 22 de clienti si zece angajati ucisi de atacatori in noiembrie.

Grupul Oberoi, proprietarul Trident, nu a prezentat o data pentru redeschiderea hotelului sau alaturat, Oberoi, care a fost afectat mai grav.

In ceea ce priveste Taj Mahal, aripa Tower, adaugata in 1970, a scapat distrugerilor suferite de cladirea originala in timpul celor 60 de ore de asediu, de la 26 la 29 noiembrie.

Taj Mahal, inaugurat in 1903, a devenit rapid cel mai frumos hotel din Bombay, gazduind capete incoronate, vedete din muzica sau cinema si milionari care trec prin capitala economica a Indiei.