Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, pe care-l acuza de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata.

Anchetatorii sustin ca in perioada mai-iulie 2008, Nicusor Constantinescu nu si-a indeplinit indatoririle si insarcinarile in exercitiul functiei, cu stiinta, in mod deliberat si cu rea-credinta, prin refuzul constant de a executa obligatiile de plata ce rezultau din Memorandumul de finantare nerambursabila (semnat intre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana), aplicat prin Contractul de Implementare a Masurii ISPA ”Reabilitarea retelei de canalizare si a facilitatilor de epurare a apelor uzate in Constanta” si prin Contractul de executie a lucrarilor referitoare la investitia “Conducte de descarcare in mare pentru Statiile de epurare Constanta Nord si Eforie Sud”.

Consiliul Judetean Constanta era obligat sa cofinanteze in proportie de 21% investitia, in calitate de beneficiar local al acesteia.

Prin refuzul de a executa obligatiile de plata, o societate comerciala a fost pagubita iar lucrarile au fost temporar suspendate, constructorul solicitand penalitati si alte cheltuieli rezultate din pricina intarzierilor.

Valoarea totala a penalitatilor si cheltuielilor suplimentare este de 1.006.658,97 euro, reprezentand prejudiciu in dauna RAJA Constanta.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecatoria Constanta.