Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat, miercuri, la Rompetrol-Petromidia, in zona Navodari, unde a izbucnit un incendiu la un rezervor de 50.000 de tone de titei, transmite NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Situatii de Urgenta Dobrogea Constanta, Paula Anghel, a declarat, miercuri, ca este vorba de un rezervor de 50.000 de tone de titei din incinta Petromidia, in care se afla intre 35.000 si 40.000 de tone de titei.

Pompierii au fost alertati pentru a se evita propagarea incendiului si la alte rezervoare. Paula Anghel a precizat ca la fata locului au fost trimise toate fortele necesare unei interventii de pericol maxim. La randul sau, Petromida actioneaza cu echipele proprii de pompieri.

UPDATE: Potrivit unui comunicat al companiei Rompetrol, un incendiu izolat s-a produs la unul dintre rezervoarele de titei, in zona garniturilor de etansare, care a fost stins in mai putin de 20 de minute prin utilizarea sistemului antiincendiu aferent (apa de racire si spuma). La eveniment au participat pompierii rafinariei si pompierii militari prezenti pe plaftorma Petromidia, nefiind necesara interventia reprezentantilor Inspectoratului de Situatii de Urgenta Dobrogrea (ISU) care au fost in prealabil informati.

Nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale si nu a reprezentat niciun pericol public, in acest moment fiind stabilita o comisie interna de verificare a incidentului. Toate normele de securitate si prevenire au fost in conformitate cu legislatia in vigoare, se mai precizeaza in comunicat.

Parcul de rezervoare este o la distanta de 2 km fata de plaftorma Petromidia.