Guvernul ungar, sindicatele si patronatul au ajuns, vineri, la un acord care prevede o crestere a salariilor brute cu 3% pana la 5% in sectorul privat anul viitor, potrivit agentiei ungare MTI, citate de Reuters.

Acordul in privinta cresterilor salariale a fost obtinut dupa saptamani de negocieri, noteaza NewsIn. In prezent, cresterea salariilor depaseste in Ungaria nivelurile stabilite in cadrul Consiliului de Mediere.

Partile au convenit, de asemenea, stabilirea salariului minim din Ungaria la 71.500 forinti (1.062 lei sau 271 euro, la cursul de schimb de referinta de vineri).

Salariul mediu brut a crescut cu 8,4% in intervalul septembrie 2007-septembrie 2008, potrivit ultimelor statistici disponibile.

In termeni reali, tinand cont de inflatie, salariul mediu din Ungaria era insa mai mare cu doar 0,5% in septembrie fata de aceeasi perioada din 2007.

Companiile germane care activeaza in Ungaria si-au propus sa acorde o crestere salariala medie de 6,2% in 2009, potrivit unui sondaj publicat in aceasta saptamana.