Bursa de pe Wall Street a inchis in scadere joi, in contextul temerilor ca Senatul american ar putea respinge planul de salvare a industriei auto, adoptat deja de Camera Reprezentantilor.

De asemenea, investitorii au reactionat negativ la stirile potrivit carora Bank of America a anuntat disponibilizarea a 35000 de angajati anul viitor, citand fuziiunea cu Merrill Lynch si economia slabita.

In plus, piata a fost afectata de ultimele statistici ale Departamentului Muncii, conform carora numarul americanilor care au inaintat cereri de ajutor de somaj a crescut saptamana trecuta pana la cel mai mare nivel al ultimilor 26 ani.

Cererile initiale pentru ajutor de somaj au crescut cu 58.000, la o rata ajustata sezonier de 573.000, in saptamana incheiata pe 6 decembrie.

Indicele Dow Jones a pierdut 196 de puncte, respectiv 2,2%, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 2.9%, in timp ce Nasdaq Composite s-a depreciat cu 3.7%.

Analistii citati de CNN Money au afirmat ca dezbaterile aprinse din Senat de joi au indicat faptul ca planul de salvare de 14 miliarde de dolari ar putea sa intampine opozitia republicanilor si sa nu fie adoptat. "Wall Street este nerandator si vrea ca planul sa fie adoptat repede de catre Congres", a declarat Gary Webb, presedinte al Webb Financial Group.