CCR a decis, miercuri, ca modificarile adoptate pe 8 octombrie de deputati la legea caselor nationalizate, prin care cele cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura proprietarilor de drept, nu incalca legea fundamentala, informeaza NewsIn.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Romaniei, in vederea promulgarii legii. PD-L si PNL au contestat, in octombrie, la Curtea Constitutionala a Romaniei modificarea legii caselor nationalizate.

Casele nationalizate care au fost cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura catre proprietarii de drept, a decis, pe 8 octombrie, Camera Deputatilor, for decizional, care a respins solicitarea de reexaminare a presedintelui referitoare la modificarea Legii 10/2001, demersul fiind considerat de seful statului o alta nationalizare.

Urmare a acestei modificari, proprietarii deposedati de imobilele lor de catre regimul comunist nu vor mai beneficia de acum inainte de restituirea lor in natura, ci doar in echivalent la pretul pietei, daca respectiva proprietate a fost cumparata cu buna-credinta.

Premierul Tariceanu a declarat, in aceeasi zi, ca decizia deputatilor de a nu mai restitui in natura casele nationalizate care au fost revendicate va fi urmat de "un lung sir de procese la CEDO" si regreta ca Parlamentul nu intelege sa respecte dreptul la proprietate dupa 19 ani de la caderea comunismului.