Sute de persoane au fost evacuate intr-un cartier din Kuala Lumpur din cauza alunecarilor de teren provocate de precipitatiile abundente, printre acestea numarandu-se si ambasadorul roman in Malaysia, Petru Petra, si sotia sa, Emilia, relateaza Malaysia Star, in editia electronica de marti, citat de Mediafax.

Petra si sotia sa au parasit casa in care locuiau si s-au cazat la hotel sambata, dupa ce alunecarile de teren au afectat zona in care traiau. "Era sigur aici", a declarat Petra. "Aveam provizii de apa. Nu exista insa conexiune de Interent. De aceea a trebuit sa prasim casa", a adaugat el.

Sotia sa, Emilia, a declarat ca locuiesc in aceasta zona de doi ani dar niciodata nu s-au confruntat cu alunecari de teren. Ea a explicat ca a auzit un zgomot sambata, in jurul orei 03.30 (21.30 ora Romaniei), dar nu a aflat ce se intampla decat patru ore mai tarziu. "Nu suntem suparati de ceea ce s-a intamplat deoarece nu ni s-a intamplat nimic", a declarat ea, adaugand ca se vor intoarce atunci cand "zona fi declarata sigura".

Ea a precizat, de asemenea, ca au plecat din casa deoarece era incomod pentru ei sa mearga la serviciu si sa participe la evenimente in timp ce erau inconjurati de echipe de salvare.