Martha von Bulow, o mostenitoare americana foarte bogata, care in urma cu 28 de ani a intrat in coma, sotul sau fiind acuzat ca a incercat sa o omoare, a incetat din viata la varsta de 76 de ani, relateaza AFP, citand publicatia americana New York Times.

Purtatorul de cuvant al familiei von Bulow a spus ca Martha, cunoscuta si dupa numele Sunny, a murit in urma unui stop cardio-pulmonar, sambata, intr-un azil din Manhattan, dupa ce timp de 28 de ani a trait in coma, relateaza Mediafax.

In 21 decembrie 1980, ea a fost gasita inconstienta pe podeaua din baie, in vila familiei din Newport, in statul Rhode Island. Cel de-al doilea sot al sau, de origine daneza, Claus von Bulow, a fost inculpat, fiind acuzat de tentativa de crima. El era banuit ca a incercat sa o omoare cu ajutorul insulinei injectabile, care ar fi putut sa-i agraveze hipoglicemia, adica insuficienta glucozei din sange.

Insa, Claus von Bulow a fost ulterior achitat de orice acuzatie. Aparitiile sale in instanta, devenite adevarate spectacole mediatice, au facut ca acesta sa fie unul dintre cele mai spectaculoase cazuri judiciare din anii 80, apreciaza New York Times.

Ele au devenit subiectul filmului "Reversal of Fortune" in anii 90, rolurile principale fiind jucate de Glenn Close si Jeremy Irons.

De cand a fost descoperita Sunny in stare de inconstienta in anul 1980, nicio activitate cerebrala nu s-a mai observat, pacienta fiind hranita cu un tub inserat in stomac, mai arata sursa citata. Doamna von Bulow era ingrijita de infirmiere particulare, iar camera sa era supravegheata de paznici.

Martha von Bulow avea doua fete, un fiu si noua nepoti, potrivit publicatiei americane.