Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, se pregateste sa anunte luni numele altor trei membri ai echipei sale, intre acestea figurand si cel al senatorului de New York, Hillary Clinton, in functia de secretar de stat, au precizat surse din tabara democrata, preluate de CNN.

Obama va anunta luni, la Chicago, alte trei nume din echipa sa prezidentiala. In afara lui Hillary Clinton, presedintele ales intentioneaza sa confirme pastrarea lui Robert Gates in fruntea Departamentului Apararii, precum si numirea generalului (rez.) Jim Jones in postul de consilier pe probleme de securitate nationala.

Pentru a elimina orice obstacol din calea numirii sotiei sale ca sef al diplomatiei americane, Bill Clinton a fost de acord sa faca publice numele tuturor celor care au sponsorizat fundatia sa, Clinton Global Initiative (CGI), incepand din 1997 pana in prezent.

De asemenea, fostul presedinte va refuza, de-acum inainte, orice donatie facute de vreun guvern strain si nu va mai organiza in strainatate reuniuni ale CGI.