Tanarul in varsta de 29 de ani care i-a cerut, in urma cu o saptamana, presedintelui Traian Basescu sa ii aprobe eutanasierea a murit, sambata seara, la sectia de Terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Constanta, anunta NewsIn.

Eugen, in varsta de 29 de ani, se afla internat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta pentru ca suferea de ciroza, care i-a distrus ficatul si care se complicase cu varice esofagiene, hernie ombilicala si inghinala, iar sangele nu i se mai coagula si era riscanta o interventie chirurgicala. El ii ceruse sefului statului sa ii aprobe eutanasierea din cauza ca nu mai putea suporta durerile cauzate de boala.

Purtatorul de cuvant al unitatii medicale, doctorul Florian Stoian, a declarat ca pacientul a decedat in urma unui stop cardio-respirator. El era internat in sectia de Terapie intensiva sub supraveghere medicala de specialitate.

Presedintele Traian Basescu a raspuns ca poate intelege suferinta prin care trece acest tanar, insa a precizat ca in Romania eutanasierea este interzisa de Codul penal. El a adaugat ca articolul 178 din Codul penal face din cel care asista la eutanasiere un complice la sinucidere, fapta care se pedepseste cu inchisoarea de la trei la sapte ani.

Tanarul solicitase eutanasierea din cauza ca nu isi mai putea misca picioarele si avea dureri ingrozitoare. El fusese luat in grija, saptamana aceasta, chiar de Arhiepiscopul Tomisului, Inalt prea Sfintia Sa Teodosie, care il vizitase la spital si care ii promisese ca il va ajuta inclusiv cu un tratament in strainatate.