Presedintele rus, Dmitri Medvedev, se afla in Cuba, ultima destinatie a unui turneu in America Latina si zona Caraibelor menit sa sporeasca influenta Rusiei in regiune, transmite BBC.

Medvedev urmeaza sa semneze cu liderul cubanez, Raul Castro, o serie de acorduri in domeniul extractiei de nichel si a extragerii de petrol.

"Am avut un dialog sistematic. Relatiile noastre au fost, in general, bune, insa ele au devenit intense in ultimele sase luni", a declarat presedintele rus dupa intalnirea cu Castro.

Medvedev a ajuns in Cuba dupa vizite efectuate in Brazilia si Venezuela.

In timpul vizitei la Caracas, Rusia si Venezuela au semnat un acord ce prevede promovarea dezvoltarii energiei nucleare in scopuri pasnice.

Potrivit acordului, Rusia va ajuta Venezuela sa construiasca o centrala nucleara.

Cooperarea militara dintre cele doua tari a reprezentat, de asemenea, un punct important pe agenda discutiilor dintre Medvedev si presedintele Hugo Chavez. Nave militare ruse au ajuns de altfel in apropiere de Venezuela si vor desfasura manevre militare cu vase apartinand statului sud-american.

Analistii sustin ca vizita lui Medvedev in America Latina incearca sa intareasca prezenta Rusiei intr-o regiune considerata de o importanta strategica pentru Statele Unite.