Campania electorala pentru alegerile parlamentare, care a inceput in data de 31 octombrie, la ora 0.00, se incheie sambata, la ora 7.00. Cetatenii sunt asteptati la vot, duminica, pentru alegerea, pentru prima data in sistem uninominal, a deputatilor si senatorilor, informeaza Mediafax.

Legea interzice continuarea propagandei electorale dupa incheierea campaniei electorale, precum si sfatuirea, in ziua votarii, a alegatorilor la sediul sectiilor de votare sa voteze sau sa nu voteze un anumit partid politic, alianta politica, alianta electorala, organizatie a cetatenilor apartinand unei minoritati nationale sau un candidat independent.

Incalcarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.500 de lei.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a anuntat ca, incepand de joi, ora 24:00, posturile de radio si televiziune nu mai pot prezenta sondaje de opinie.

Totodata, cu 24 de ore inainte de inceperea votarii sunt interzise difuzarea de emisiuni, dezbateri si stiri electorale, dar si invitarea sau prezentarea candidatilor in programe sau comentarii privind campania electorala.