Producatorul american General Motors, grav afectat de criza financiara, vrea sa diminueze cu 10% costurile cu forta de munca din Europa, potrivit unei scrisori trimise salariatilor, a carei copie a fost obtinuta de AFP, anunta NewsIn.

"Pentru a putea sa supravietuim, nu avem alta solutie decat sa micsoram agresiv costurile", scrie seful General Motors Europa, Carl-Peter Forster, in documentul citat de AFP.

Obiectivul consta in reducerea costurilor cu forta de munca "cu cel putin 10%", prin diminuari salariale si micsorari ale timpului de lucru, mai arata Forster.

Seful General Motors Europa a exclus "pana in prezent" concedierile, dar a atras atentia ca ar putea lua alte masuri, daca problemele din sectorul auto continua sa se accentueze.

"Trebuie, totodata, sa avertizez ca daca piata europeana continua sa se degradeze, este foarte posibil sa fie nevoie de alte masuri, ca sa mai putem supravietui", a atras atentia seful subsidiarei europene a General Motors.

General Motors Europa detine mai multe marci, dintre care cea mai importanta este Opel, care are mai mult de 26.000 de salariati in Germania.