Guvernul de la Bangkok a declarat stare de urgenta la doua aeroporturi din capitala, dupa ce manifestanti antiguvernamentali au determinat inchiderea lor, potrivit BBC.

Decizia a fost luata in cadrul unei reuniuni de urgenta a cabinetului care s-a desfasurat la Chiang Mai, dupa ce premierul Somchai Wongsawat, aflat intr-o vizita, nu a putut sa revina pe aeroportul blocat de protestatari.

Manifestantii au blocat si inchis, joi, cel de-al doilea aeroport din Bangkok, in urma unei actiuni similare la principalul aeroport international din capitala thailandeza.

Premierul Wongsawat a respins miercuri solicitarile liderilor militari de a demisiona, dupa saptamani marcate de confruntari violente intre suporterii sai si cei ai opozitiei.

Seful armatei, generalul Anupong Paochinda, ii ceruse sa organizeze alegeri anticipate pentru a pune capat crizei politice.

Somchai a declarat insa ca Executivul sau este legitim si ca va continua sa lucreze pentru tara.

Protestele au inceput in Thailanda dupa ce fostul premier, Thaksin Shinawatra, a fost inlaturat de la putere de o lovitura de stat militara, in 2006. Alegerile din 2007 au adus la guvernare un partid alcatuit din fosti aliati ai lui Thaksin.

Alianta Poporului pentru Democratie a cerut demisia guvernului inca din mai.