Minerii de la exploatarea miniera Petrila din Valea Jiului au reinceput programul normal de lucru, joi dimineata, ei reintrand in subteran la schimbul intai, dupa aproape doua saptamani de sistare a activitatii din cauza exploziei de la mijlocul lunii noiembrie, transmite Mediafax.

Directorul general al Companiei Nationale a Huilei (CNH) din Petrosani, Daniel Surulescu, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca minerii de la Petrila au inceput munca "fara probleme".

Potrivit reprezentantilor CNH, in cursul noptii de miercuri spre joi o comisie de specialisti in domeniul minier a inspectat toate locurile de munca, fiind verificate toate lucrarile active din subteran.

"In urma verificarilor facute, comisia de experti a decis reinceperea activitatii in subteranul minei Petrila, aceasta facandu-se fara probleme”, a declarat Surulescu.

Activitatea in subteranul minei Petrila a fost sistata imediat dupa exploziile care au avut loc in data de 15 noiembrie, in urma carora 13 mineri si salvatori au murit, iar alti 13 au fost raniti. Unul dintre minerii raniti a murit, la inceputul acestei saptamani, la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Pentru toata perioada in care activitatea la mina a fost oprita, minerii vor primi, conform unei decizii a membrilor consiliului de administratie al CNH, salariul de baza si sporul de vechime.