Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Iasi, ca nu este un moment bun ca societatea Antibiotice sa fie privatizata si a subliniat ca metoda de privatizare prin licitatie cu strigare, "ca la tablouri sau inele", nu este cea mai potrivita, transmite NewsIn.

"Nu e momentul sa batem cu ciocanul privatizarii pe acoperisul Antibiotice. In perspectiva imediata, privatizarea nu e cel mai important lucru care trebuie facut acum si mai ales privatizarea prin licitatie, cea cu strigare, ca la tablouri sau inele. Trebuie sa asteptam momente mai bune, pana la stabilizarea crizelor", a spus seful statului, in timpul unei vizite la fabrica ieseana.

Traian Basescu a adaugat ca statul poate incuraja producatorul de medicamente prin neincasarea dividentelor sau sa ia masuri ca medicamentele plasate pe piata romaneasca sa fie platite la doua-trei luni, si nu la 180 de zile. De asemenea, presedintele a precizat ca o alta masura care ar trebui sustinuta este introducerea pe lista de medicamente compensante a celor produse la Antibiotice.