Partidele de opozitie au cerut demisia Guvernului de la Sofia dupa ce Comisia Europeana a mentinut marti decizia retragerii acreditarii celor doua agentii de plati, Bulgaria pierzand 220 de milioane de euro - fonduri PHARE, informeaza Novinite.

"Guvernul creeaza sentimente anti-UE pentru a-si masca esecurile", a declarat fostul premier si liderul democratilor pentru o Bulgarie puternica, Ivan Kostov.

Coalitia de guvernamant se afla "in razboi" cu CE, care va duce la deteriorarea relatiilor Bulgariei cu oficialii de la Bruxelles, a adaugat Kostov.

Comisia Europeana a mentinut marti decizia retragerii acreditarii celor doua agentii de plati, luata in luna iulie, Bulgaria pierzand 220 de milioane de euro - fonduri PHARE. Acesti bani reprezinta suma care trebuia contractata pana in 30 noiembrie, o situatie imposibila din punctul de vedere al Bruxelles-ului.

Comisia a suspendat initial 560 de milioane de euro fonduri PHARE destinate Bulgariei. Din acesti bani, 340 de milioane de euro sunt bani contractati, in timp ce 220 de milioane trebuiau contractate pana in 30 noiembrie. Cum Comisia nu crede ca acest lucru mai este posibil, a luat decizia de a retine aceasta suma. In plus, in urma analizei facute, retragerea acreditarii celor doua agentii de plati ramane valabila si in continuare.