Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a incep, marti, sesiunea de teze unice, care conteaza in proportie de 50% pentru admiterea la liceu. Astazi sustin teza unica la limba materna elevii minoritatilor nationale.

Extragerea variantei de subiecte din cele zece posibile se va face la ora 10:00, la sediul Centrului national pentru curriculum si evaluare in invatamantul preuniversitar, trasmite Radio Romania Actualitati.

Noutatea este ca anul acesta la corectarea lucrarilor participa si profesorul de la clasa. Alaturi de acesta teza va fi corectata si de un profesor de la Centrul de evaluare si de la o alta unitate de invatamant decat cea de la care provine lucrarea.

Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza impreuna cu elevii tezele si rezultatele comunicate de Centrul de Evaluare. In urma acestei analize, contestatiile pot fi depuse in cel mult sapte zile.

Urmatoarea teza cu subiect unic va fi sustinuta de elevii claselor a VII-a si a VIII-a pe 3 decembrie, la limba si literatura romana.