Bursa de pe Wall Street a incheiat pe verde sedinta de luni, in contextul in care presedintele ales al SUA, Barack Obama, si-a anuntat echipa economica iar guvernul american a prezentat un plan in valoare de 300 de miliarde de dolari pentru salvarea grupului financiar Citigroup.

Dow Jones Industrial a castigat 396.97 puncte, sau 4.93%, pana la valoarea de 8443.39 puncte. Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 51.78 puncte, terminand ziua la 851.81 puncte, in timp ce Nasdaq Composite a urcat 87.67 puncte, pana la valoarea de 1472.02.

Actiunile companiilor ce formeaza Dow Jones au terminat aproape in totalitate pe verde sedinta, impulsionate de castigurile Citigroup. Impreuna cu aprecierile de vineri, DJ a castigat 900 de puncte in doua zile.

Citigroup, Bank of America si JPMorgan Chase (JPM) au fost castigatorii zilei.

Investitorii au reactionat pozitiv la informatiile potrivit carora presedintele ales, Barack Obama, i-a nominalizat pe Timothy Geithner in functia de secretar al Trezoreriei si pe Lawrence Summers in cea de director al Consiliului economic national de la Casa Alba. De asemenea, bursa s-a apreciat in contextul in care guvernul SUA a decis sa garanteze active "toxice" in valoare de 306 miliarde de dolari ale grupului bancar Citigroup, in incercarea de a sustine sectorul financiar. In plus, Trezoreria SUA va face o infuzie de capital de 20 miliarde de dolari la Citigroup, in schimbul ajutorului financiar guvernul urmind sa primeasca actiuni preferentiale de 27 miliarde dolari.