Bursa de pe Wall Street a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de luni, investitorii fiind incurajati de informatiile privind planul de salvare pentru Citigroup.

Indicele Dow Jones a castigat 1,77%, in timp ce Nasdaq s-a apreciat cu 1,97%.

Guvernul SUA a decis sa garanteze active "toxice" in valoare de 306 miliarde de dolari ale grupului bancar Citigroup, in incercarea de a sustine sectorul financiar. In plus, Trezoreria SUA va face o infuzie de capital de 20 miliarde de dolari la Citigroup, in schimbul ajutorului financiar guvernul urmind sa primeasca actiuni preferentiale de 27 miliarde dolari.

Bursa de pe Wall Street a inchis sedinta de vineri in crestere puternica, dupa ce investitorii au reactionat pozitiv la anuntul ca Timothy Geithner a fost nominalizat la functia de Secretar al Trezoreriei.

Dow Jones Industrial a castigat 494,1 puncte sau 6,54%, pana la 8.046,42 de puncte. Indicele S&P 500 a urcat 47,59 puncte, in timp ce Nasdaq Composite s-a apreciat cu 5,18%, terminand ziua la 1.384,35 de puncte.

Analistii citati de FoxBusiness au declarat ca, pe langa informatiile legate de numirea lui Geithner, care este seful Federal Reserve Bank, in functia de secretar al Trezoreriei, piata a urmat un trend ascendent dupa doua zile in care DJ a pierdut peste 900 de puncte.