Monitorul Oficial a anuntat duminica, prin intermediul unui comunicat de presa remis NewsIn, ca Regia va retipari buletinele de vot gresite si ca a demarat o ancheta interna referitoare la cazul celor 8.400 de buletine "neconforme", urmand ca cei vinovati sa fie sanctionati.

"Vor fi luate masuri disciplinare contra celor vinovati de neglijenta in serviciu si vor fi retiparite buletinele de vot gresite, conform contractului de prestari servicii incheiat cu Institutia Prefectului municipiului Bucuresti", se arata in comunicatul semnat de Liviu Moraru, directorul general al Regiei Autonome Monitorul Oficial. In textul documentului se arata ca tipografia Monitorul Oficial "a inceput o ancheta interna referitoare la aparitia a 8.400 de buletine de vot neconforme in Circumscriptia numarul 42, municipiul Bucuresti si a comunicat Institutiei Prefectului municipiului Bucuresti primele concluzii ale anchetei".

Pe de alta parte, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa remis duminica NewsIn, ca a primit de la Monitorul Oficial rezultatele preliminare ale anchetei. "In Nota de control se apreciaza ca neconformitatea descoperita la cele 8.400 de buletine de vot nu este cauzata de o rea intentie, ci a aparut ca urmare a unor neglijente in indeplinirea sarcinilor de serviciu. Responsabilii R.A. Monitorul Oficial propun retiparirea de urgenta a celor 8.400 de buletine de vot pe cheltuiala integrala a regiei, urmand ca la finalizarea anchetei interne sa dispuna sanctiuni disciplinare in raport cu gravitatea abaterii fiecaruia dintre cei implicati", se arata in comunicatul Institutiei Prefectului.

"Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti asteapta comunicarile oficiilor electorale cu privire la eventualele erori de forma sau continut pe care le constata odata cu impartirea buletinelor pe sectii de votare. Desi am solicitat acest lucru inca de sambata, nici pana la aceasta ora nu avem comunicarile oficiale ale sectoarelor, pentru a putea cere Monitorului Oficial, conform contractului, tiparirea buletinelor de vot neconforme", a afirmat Ion Tincu, prefectul Capitalei.