Grupul olandez de electronice Philips va reduce numarul angajatilor din cadrul divizei ce produce echipament medical cu aproximativ 5% din totalul de 32.000 de salariati, a anuntat sambata un purtator de cuvant al companiei, citat de AFP.

"In cadrul diviziei medicale, detaliile programului de optimizare au fost recent publicate", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant, Arent Jan Hesselink, potrivit NewsIn.

"Din pacate, in acest sector, aproximativ 5% dintre salariati vor fi disponibilizati. Din totalul de 32.000 de locuri de munca, 1.600 de posturi vor fi desfiintate", a mai spus acesta.

"Dorim ca masurile luate sa ne permita, chiar si in conditiile temperarii cresterii economice, sa ne mentinem marjele de profit sau sa le amelioram pe cat posibil", a adaugat Hesselink.

Majoritatea angajatilor din divizia medicala a companiei Philips lucreaza in Statele Unite, dar acest "aspect nu va duce la desfiintarea locurilor de munca acolo unde acestea sunt mai numeroase", a precizat Hesselink.

Philips a raportat o crestere a profitului net cu 7,8%, in al treilea trimestru, la 357 milioane euro, datorita vanzarii participatiei pe care o detinea in cadrul producatorului de semi-conductoare TSMC.