Patru persoane au fost arestate si alte doua au fost puse sub acuzare pentru introducere de heroina in Penitenciarul de maxima siguranta Jilava, drogurile fiind ascunse in produse alimentare, anunta Mediafax.

Potrivit IGPR, in perioada octombrie - noiembrie, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Ilfov au desfasurat activitati specifice in cadrul unei operatiuni numite "Coletul" si au reusit sa anihileze o retea organizata care distribuia heroina in incinta Penitenciarului cu regim de maxima siguranta Jilava.

Cei sase membri ai retelei distribuiau heroina in interiorul Penitenciarului Jilava, pe care o ascundeau in diverse produse alimentare. Ei se aflau in atentia politistilor SCCO Ilfov, fiind principalii distribuitori de droguri de mare risc in incinta penitenciarului amintit.

Astfel, la data de 13 noiembrie, politistii SCCO Ilfov, cu sprijinul fortelor de interventie speciala din cadrul DPIR Ilfov si sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teroritorial Bucuresti, au efectuat doua descinderi simultane la domiciliile membrilor retelei care actionau in exteriorul penitenciarului, concomitent cu efectuarea controlului in incinta camerelor de detentie, operat de catre lucratorii penitenciarului.

Ca urmare a acestor cercetari, a fost capturata cantitatea de 21,18 grame de heroina ce urma a fi introdusa in Penitenciarul Jilava prin intermediul unor produse alimentare.

Membrii retelei au fost prezentati Tribunalului Bucuresti care a dispus arestarea, pe o perioada de 30 de zile, a patru dintre ei, pentru trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat.

Pentru ceilalti doi membri ai retelei, procurorii DIICOT au dispus cercetarea, in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc.

Sambata, mai multi detinuti de la Jilava au protestat fata de noile reglementari privind modalitatea in care condamnatii intra in posesia pachetelor de la rude, un ordin al ministrului Justitiei restrictionand introducerea tigarilor si alimentelor, intrucat acestea pot fi achizitionate in centrele din penitenciare.