Drumul National 17 este blocat, duminica la pranz, in Pasul Tihuta, din cauza a doua tiruri care au derapat si au ajuns de-a latul soselei, soferii care intentioneaza sa traverseze zona fiind opriti de Politie la baza muntelui, mai ales ca in zona este viscol, anunta Mediafax.

Prefectul de Bistrita-Nasaud, Szilagy Ioan, a declarat ca sunt oprite la baza muntelui, de catre echipaje ale Politiei, atat masinile care circula dinspre Bistrita-Nasaud spre Suceva, cat si cele din directia opusa, din cauza ca Pasul Tihuta este blocat de doua tiruri care au derapat si au ajuns de-a latul drumului.

Mai multe autovehicule asteapta de o parte si de alta a muntelui sa treaca Pasul Tihuta, insa circulatia va fi redeschisa doar dupa ce tirurile vor fi tractate, iar viscolul isi va mai reduce din intensitate.

Prefectul nu a putut preciza cand va fi redeschis pasul, dar a spus ca a anuntat MIRA si ca va trimite echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pentru a ajuta la deszapezirea masinilor.

De asemenea, Centrul Infotrafic al Politiei Romane a informat ca de la orele pranzului circulatia rutiera pe DN17, in Pasul Tihuta, se va inchide pentru aproximativ doua ore pentru deszapezire.