18 localitati din judetul Alba, sate si catune din zona comunelor Arieseni si Horea, sunt in continuare nealimentate cu energie electrica, duminica, din cauza ninsorilor puternice, in total fiind afectate circa 3.000 de familii, anunta Mediafax.

Directorul Electrica Alba, Ioan Perju, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca echipele de interventie ale societatii au reusit sa realimenteze sase localitati dintre cele ramase fara curent electric cu o zi in urma, insa intampina dificultati la ultimele avarii din zona comunelor Horea si Arieseni. In aceasta zona sunt in continuare 41 de posturi de transformare avariate, comuna Horea fiind in intregime fara curent electric, iar comuna Arieseni fiind afectata partial.

"Intervenim in continuare cu noua echipe in teren, insa intampinam probleme din cauza zonei montane greu accesibile, dar si din cauza ca in ultimele ore au aparut alte defectiuni. In total avem aproximativ 3.000 de abonati pe care incercam sa-i realimentam", a spus Perju.

In judetul Alba ninge de cateva ore, insa nu au fost anuntate probleme privind traficul rutier. Cel mai mult a nins in Muntii Apuseni, unde circulatia se desfasoara in conditii de iarna pe DN74 si DN75, dar si pe majoritatea drumurilor judetene.

Peste 20 de comune si orase din judetul Alba au ramas fara electricitate, partial sau total, in urma ninsorilor puternice din noaptea de vineri spre sambata.