Porturile maritime au redevenit operationale, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce fusesera inchise timp de cateva ore din cauza vantului foarte puternic, anunta Mediafax.

Sambata, in jurul pranzului, au fost suspendate manevrele in porturile Constanta, Midia si Mangalia din cauza vantului extrem de puternic care sufla din sector sud-vestic cu viteze de pana la 70-80 de kilometri pe ora. Din acelasi motiv, a fost restrictionata si activitatea pe Canalul Dunare-Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea.

Potrivit directorului Capitaniei Zonale Constanta, Alexandru Mezei, porturile au fost redeschise sambata noaptea, cand vantul a mai scazut in intensitate, fiind reluata si activitatea pe Canalul Dunare-Marea Neagra.

Reprezentantii Capitaniei Zonale Constanta au transmis, vineri, avize de furtuna pentru 48 de ore navelor aflate in porturile maritime. Din acest motiv, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite pentru a evita intrarea in deriva. De asemenea, vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.