La doi ani de la asasinarea, la Londra, a fostului agent secret rus Aleksandr Litvinenko, cel acuzat de otravirea sa cu poloniu radioactiv, Andrei Lugovoi, a declarat pentru cotidianul "The Times", ca este pregatit sa vina in Marea Britanie pentru a fi interogat de Scotland Yard, anunta Rador.

Prin intermediul cotidianului "The Times", Andrei Lugovoi, fost ofiter KGB si actualmente membru in Parlamentul rus, impreuna cu Dmitri Kovtun, principalul martor in cazul asasinatului de la Londra, si-au exprimat dorinta de a colabora cu autoritatile britanice pentru a incerca sa inlature acuzatiile impotriva lor.

In acest scop, Dmitri Kovtun s-a declarat dispus sa vina la Londra pentru a vorbi cu procurorii britanici, cu conditia de a nu fi deportat in Germania, unde autoritatile inca il investigheaza. Kovtun a lasat urme de poloniu in locuinta fostei sale sotii din Hamburg, unde s-a oprit in drum spre intalnirea cu Litvinenko de la Londra. Andrei Lugovoi a declarat pentru "The Times" ca poate veni si el in capitala britanica, daca primeste garantii ca nu va fi arestat.

Atat Kovtun, cat si Lugovoi neaga orice implicare in moartea lui Aleksandr Litvinenko, desi Scotland Yard a gasit urme de poloniu in toate locatiile pe care acestia le-au vizitat la Londra.