Iranul critica un raport recent al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, pe care il apreciaza drept lipsit de obiectivitate, in vreme ce in presa israeliana au aparut din nou acuzatii la adresa ambitiilor nucleare ale Teheranului, anunta Rador.

Ayatolahul Akbar Hashemi Rafsanjani a acuzat Agentia pentru Energie Atomica a Natiunilor Unite de ambiguitate in ceea ce priveste programul nuclear al Teheranului. Potrivit raportului publicat saptamana aceasta de catre ONU, Iranul continua imbogatirea uraniului. Acest element poate fi utilizat pentru producerea de arme nucleare, in timp ce Teheranul sustine ca scopul este producerea de energie electrica.

Rafsanjani a criticat remarcile lui Mohamed El Baradei, spunand ca Agentia pentru Energie Atomica nu poate confirma ceea ce Iranul nu a dezvaluit.

In urma raportului ONU, presa de la Ierusalim comenteaza ca Iranul ar avea suficient uraniu imbogatit pentru a fabrica prima bomba atomica pana la sfarsitul anului 2009, se arata in "Jerusalem Post", iar in "Yediot Aharonot", potrivit serviciilor militare de informatii, se analizeaza posibilitatea unei eventuale actiuni preventive pentru a impiedica Iranul sa se inarmeze nuclear.

Premierul israelian, Ehud Olmert, va discuta, la inceputul saptamanii viitoare, la Washington, problema iraniana cu presedintele american in exercitiu, George W. Bush.