Presedintele Traian Basescu impreuna cu sotia sa au vizitat, sambata, salina din Praid, judetul Mures, insotiti de primarul localitatii, Bokor Sandur, afirmand, la sfarsitul vizitei, ca autoritatile trebuie sa promoveze mult mai bine turismul romanesc, anunta NewsIn.

Presedintele s-a declarat extrem de incantat de interiorul salinei si a spus ca este necesara o mai mare promovare a turismului din partea viitorului guvern. "Turismul trebuie promovat mai mult si mai bine in Romania si aratat portofoliul de frumuseti pe care il avem. Avem munte, mare, salina din Praid care merita vizitata. Este un loc in Romania care merita vazut. Atmosfera este foarte placuta si temperatura foarte buna", a spus presedintele.

Salina din Praid este un mini orasel in care exista de la biserica, pana la magazine alimentare, magazine de suveniruri, expozitii si locuri de joaca pentru copii. Printre altele, presedintele a vizitat o expozitie de vinuri vechi de care s-a aratat extrem de incantat, a fost in biserica ecumenica unde s-a rugat. Nu au lipsit obisnuitele episoade cu fotografii cu si fara copii in brate. La iesirea din salina, presedintele a tinut neaparat sa mearga la castigatorul festivalului sarmalelor la care a participat in vara. "Din fericire, castigatorul este din Praid, si pentru ca atunci nu am putut sa raman, ma duc acum la el, sper sa mai aiba sarmale", a spus presedintele.

De la Targu Mures la Praid, seful statului s-a deplasat cu un Logan pe care l-a condus personal pe un traseu pe care a nins, supravegheat indeaproape de ofiterii SPP. Intrebat daca hainele pe care le purta in timpul vizitei sunt produse in Romania, presedintele a recunoscut ca nu. "Eu m-am referit la produsele alimentare si la Logan. Sigur ca trebuie sa cumparam si haine romanesti dar nu putem sa le taiem pe cele pe care le avem", a afirmat Traian Basescu.

Seful statului se va intoarce la Targu Mures, de unde va pleca cu elicopterul spre Bucuresti.