Aproximativ 200 de sindicalisti de la sindicatele Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" si Functionarilor Publici si Personalului Contractual "Forta Legii" s-au adunat, sambata la pranz, in Piata Constitutiei, protestand fata de neacordarea unor drepturi, relateaza Mediafax.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" a anuntat ca organizeaza, sambǎtǎ, intre orele 11.00 si 12.30, in Piata Constitutiei, un miting de protest fata de situatia actuala a politiei.

Sindicalistii cer cresterea salariului politistilor si personalului contractual cu 30 la suta, acoperirea deficitului de personal in Politia Romanǎ, adoptarea modificǎrilor la Statutul politistului prin OUG (varianta convenitǎ cu sindicatele), acordarea normei de hranǎ si sporului de dispozitiv politistilor comunitari, statut special pentru politistii comunitari.

Si politistii comunitari din Primaria Capitalei si cei din sectoarele 2, 3, 4 si 5, membri ai Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" au anuntat ca participa, sambata, la mitingul de protest in Piata Constitutiei din Capitala, cerand acordarea normei de hrana si a sporului de dispozitiv.

Potrivit sindicalistilor, colegii lor din primariile sectoarelor 1 si 6, precum si din alte judete primesc deja aceste drepturi.

Si sindicalistii afiliati la Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual "Forta Legii" participa, sambata, la mitingul de protest din Piata Constitutiei, nemultumiti ca autoritatile nu au reluat negocierile pentru majorarile salariale din 2009.