Un militant britanic, considerat un personaj cheie in complotul ce viza aruncarea in aer a unor avioane ce efectuau zboruri transatlantice, a fost ucis in Pakistan in urma unui atac cu racheta, informeaza BBC.

Rashid Rauf, originar din Birmingham, a fost ucis impreuna cu alti suspecti islamisti dupa ce o racheta, despre care se crede ca a fost lansata de armata americana, a lovit o casa din regiunea de nord-vest a Pakistanului.

Rauf evadase dintr-o inchisoare din Pakistan. El era considerat unul dintre cei care au planuit aruncarea in aer, cu explozibili lichizi, a unor avioane ce efectuau zboruri intre Europa si Statele Unite, in 2006.

SUA sustin ca regiunea tribala a Pakistanului este folosita de luptatori talibani si din al-Qaeda, care lanseaza atacuri impotriva fortelor internationale din Afganistan.

In ultimele doua luni s-au produs 15 atacuri cu rachete in Pakistan despre care se crede ca au fost lansate de armata americana.

Presedintele pakistanez Asif Ali Zardari si oficiali de la Islamabad au cerut oprirea atacurilor, considerate o incalcare a suveranitatii Pakistanului.