Fiul liderului libian Muammar Gaddafi s-a declarat in favoarea unei democratizari mai rapide a tarii sale, relateaza CNN.

Seif al-Islam Gaddafi, care este mostenitorul desemnat la conducerea tarii, a afirmat ca doreste sa vada "un tratament de soc" in ceea ce priveste democratizarea tarii, in timp ce tatal sau, colonelul Gaddafi, vrea ca lucrurile sa evolueze mai lent.

Fiul lui Gaddafi este considerat cel care a reusit sa-l determine pe tatal sau sa aleaga calea normalizarii relatiilor dintre Libia si Statele Unite, dupa ani de tensiuni si conflicte.

Seif al-Islam Gaddafi s-a intalnit la Washington cu secretarul de stat Condoleezza Rice. Cei doi au discutat despre Rusia, Georgia, actele de piraterie din Somalia si alte probleme internationale.

Vizita oficialului libian intervine la doar cateva zile dupa ce presedintele George W. Bush l-a sunat pe Muammar Gaddafi, pentru a-si exprima satisfactia privind platile compensatorii in valoare de 1,5 miliarde de dolari oferite de Libia unor victime ale atacurilor teroriste.

"Bush si Gaddafi au afirmat ca acest acord ar trebui sa ajute la inchiderea unui capitol dureros din istoria celor doua tari", a declarat atunci Casa Alba.