Senatorul de New York, Hillary Clinton, a acceptat propunerea de a deveni seful Departamentului de Stat in cadrul Administratiei Obama, au confirmat surse de la Washington, citate de Fox News.

Un anunt in acest sens va fi facut dupa Ziua Recunostintei, saptamana viitoare.

Sursele afirma ca fosta Prima Doamna ar fi acceptat functia propusa dupa o noua discutie cu presedintele ales al SUA, Barack Obama.

Decizia a fost luata la o saptamana dupa cei doi s-au intalnit la Chicago, unde au discutat oferta lui Obama.

Numirea fostei Prime Doamne in fruntea diplomatiei americane ar putea inchide prapastia dintre ea si Obama, dupa lupta pe viata si pe moarte pe care au purtat-o pentru nominalizarea Partidului Democrat la Casa Alba.

Mai multe surse au afirmat ca echipa de tranzitie a lui Obama a verificat activitatiile fundatiei lui Bill Clinton, pentru a se asigura ca programele de asistenta, in valoare de milioane de dolari, pentru Africa nu reprezinta un conflict de interese. Liderii democrati au afirmat insa in repetate randuri ca numirea lui Hillary nu va fi obstructionata de activitatiile fundatiei fostului presedinte.

Analistii sunt de parere ca instalarea fostei Prime Doamne in Administratia Obama ar putea avea efecte benefice asupra unitatii partidului, afectata din cauza disputelor intre sustinatorii lui Hillary si cei ai presedintelui ales.

In plus, Hillary este cunoscuta pentru munca sa internationala in problemele drepturilor omului si a femeilor, iar numirea sa ar putea usura eforturile lui Obama de a reface legaturile cu aliatii SUA din intreaga lume.