Constructorul Autostrazii Comarnic-Brasov va fi selectat in a doua jumatate a lunii decembrie, a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu, citat de NewsIn.

"Ofertele pentru Autostrada Comarnic-Brasov se vor deschide pe 15 decembrie. Speram ca de sarbatori sa alegem castigatorul, dupa care se va astepta 10 zile pentru eventuale contestatii. La inceputul anului viitor indiferent cine va fi ministru are totul pregatit pentru a semna contractul", a declarat Buzasu.

Conform secretarului de stat in termen de sase luni trebuie sa se faca inchiderea financiara, iar constructorul care va fi selectat trebuie sa gaseasca fonduri astfel incat sa demareze lucrarile.

Contractul autostrazii Comarnic-Brasov este primul contract realizat prin concesiune, a mai precizat Septimiu Buzasu.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a selectat in luna iulie patru consortii pentru atribuirea contractului de concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov. Astfel, in urma evaluarilor, Compania a selectat, pentru atribuirea contractului, consortiul Astrada Concessions - Starbag - Egis - Eurovia Housing & Construction, Consortium Autostrada Prahova, consortiul Vinci Concessions - Aktor Concessions - Vinci Construction Grands Projects - Aktor si consortiul Autostrada A3 Comarnic-Brasov Consonoi Blifinger Berger Porr.

Autostrada Bucuresti-Brasov va fi impartita in cinci tronsoane, iar pentru executarea lucrarilor se vor aloca, de la buget, aproximativ 1,6 miliarde de euro.