Bursa de pe Wall Street a continuat sa se deprecieze joi, dupa ce liderii Congresului de la Washington au amanat votarea unui plan de salvare pentru industria auto pana luna viitoare, cererile de ajutor de somaj au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani iar actiunile Citigroup au scazut puternic.

Dow Jones Industrial a cazut 444.99 puncte sau 5.56%, terminand ziua la valoarea de 7552.29 puncte. Indicele S&P 500 a pierdut 54.14 puncte, pana la 752.44 puncte, in timp ce Nasdaq Composite s-a depreciat 70.30 puncte, sau 5.07%, pana la 1316.12 puncte.

Pierderile bursei din sedinta de joi se adauga celor din zilele anterioare. In ultimele 12 sedinte, DJ a pierdut mai mult de 17% din valoare. Toti cei trei indici principali ai Bursei de pe Wall Street au scazut la cele mai joase niveluri din ultimii cinci ani.

Joi, bursa americana a aratat o apreciere la un moment dat, influentata de informatiile potrivit carora Congresul va oferi industriei auto imprumuturile solicitate in valoare de 25 de miliarde de dolari. Liderii democrati Harry Reid si Nancy Pelosi au anuntat apoi ca cele trei mari companii auto trebuie sa prezinte un plan Congresului pana la 2 decembrie, promitand ca acesta ar putea fi discutat de Congres incepand cu 8 decembrie.

Anuntul a provocat reactia pietei, actiunile GM cazand cu 40%, atingand la un moment dat cel mai scazut nivel din ultimii 70 de ani.