JPMorgan Chase & Co va concedia aproape 10% din angajatii de la divizia de investitii bancare, in contextul in care criza creditelor si incetinirea cresterii economice au diminuat castigurile bancii, au declarat, joi, surse avizate, citate de Reuters.

Banca va concedia personal, asemeni altor competitori, precum grupul Goldman Sachs, care va da afara 10% dintre salariatii sai, adauga sursele. Joi, JPMorgan a concediat cel putin sase oficiali din vanzari de la biroul sau new-yorkez, potrivit declaratiilor unei persoane avizate, transmite NewsIn.

Reprezentantii bancii au refuzat sa comenteze.

JPMorgan este considerat unul dintre marii supravietuitori de pe Wall Street, in conditiile in care banca nu a suferit deprecieri de active, ca urmare a expunerii la piata ipotecara, cum au facut alte institutii de creditare.

Banca a preluat, insa, aproape 6.000 de angajati in martie de la banca falimentara Bear Stearns si si-a extins personalul si dupa achizitia Washington Mutual Inc.

In declaratia financiara pentru trimestrul al treilea, banca a anuntat ca are 228.452 de angajati, in care erau cuprinsi si cei aproape 40.000 preluati de la Washington Mutual.