Metro Cash&Carry Romania a fost scoasa din procedura de insolventa

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 20 noiembrie 2008, 20:05 Ultima ora


Metro Cash&Carry Romania a fost scoasa din procedura de insolventa dispusa in luna mai de Tribunalul Bucuresti pentru o creanta de circa 50.000 de euro pretinsa de Toneli Holding, a anuntat joi, casa de avocatura Bostina & Asociatii.

"Hotararea pronuntata astazi (20 noiembrie n.red.) este irevocabila si are drept consecinta scoaterea Metro Cash&Carry Romania SRL din procedura insolventei", a declarat avocatul asociat Bostina & Asociatii, Bogdan Paraschiv, citat de NewsIn.

Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul declarat de Metro Cash&Carry Romania, prin avocatii sai de la SCA Bostina & Asociatii impotriva sentintei comerciale nr.
2278/16 mai 2008, prin care Tribunalul Bucuresti dispusese deschiderea procedurii insolventei.

Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare ca ramasa fara obiect, a modificat in tot hotararea atacata, in sensul ca a admis contestatia debitoarei, a respins cererea creditoarei si a dispus trimiterea dosarului aceleiasi instante care a deschis procedura in vederea inchiderii procedurii.
 
Procedura insolventei a fost deschisa de catre Tribunalul Bucuresti la data de 16 mai 2008 pentru o creanta de circa 50.000 de euro pretinsa de Toneli Holding. Bostina & Asociatii obtinuse anterior suspendarea provizorie a sentintei de deschidere a procedurii insolventei, in data de 5 iunie 2008.
 
Toneli Holding a cerut in instanta, inca din luna octombrie 2007, deschiderea procedurii de faliment impotriva Metro Cash&Carry Romania SRL, deoarece intregul lant de magazine ar fi datorat 390.994,62 lei, la care s-au adaugat penalitatile si dobanda legala in valoare de 197.003,85 lei. Potrivit companiei, debitul cu care Metro figura in registrele Toneli reprezenta contravaloarea marfurilor procurate, mai exact oua de consum.

Reprezentantii Metro Cash&Carry Romania au sustinut, insa, potrivit actelor aflate la dosar, ca Toneli Holding SRL nu este tutelarul tuturor creantelor, ca a achitat 11.155,68 lei din datorie si a cerut respingerea cererii de declansare a procedurii insolventiei. De asemenea, reprezentantul Metro Cash&Carry Romania SRL a negat ca lantul de magazine s-ar fi aflat in incapacitate de plata, date fiind relatiile comerciale cu numerosi parteneri.

In data de 3 iunie, Metro Cash&Carry Romania a atacat cu recurs hotararea judecatoreasca conform careia s-a deschis procedura insolventei comerciale si falimentului impotriva retailer-ului.    1010 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version