Uniunea Europeana (UE) a semnat joi un acord cu Ungaria pentru acordarea unui credit de 6,5 miliarde euro, ca parte a unui ajutor financiar initiat de Fondul Monetar International, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor, arata Reuters.

Ministrii de finante ai UE au aprobat imprumutul destinat Ungariei la inceputul lunii noiembrie. Conform comunicatului, Ungaria va avea acces la fonduri pentru doi ani, iar banii pot fi accesati in patru transe.

"Conditia pentru extragerea primei transe de 2 miliarde euro este data de un proiect de lege inaintat parlamentului, pentru urmatorul an, ce are in vedere un deficit bugetar de 2,6% din produsul intern brut (PIB) si prevede masurile fiscale pentru sprijinirea acestui obiectiv", au anuntat oficialii ministerului, potrivit NewsIn.

Imprumutul face parte din pachetul FMI de 25,1 miliarde euro, destinat sprijinirii economiei ungare.

Guvernul ungar a lansat recent un plan de stimuli economici pentru a salva tara de la recesiune, insa controlul strict al bugetului nu permite noi cheltuieli si banca centrala a avertizat ca refacerea economica va fi lenta.