Numarul doi al retelei teroriste Al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, l-a criticat pe presedintele ales al SUA, Barack Obama, caruia i-a transmis ca "il asteapta o mostenire dificila de esecuri si crime", transmite CNN.

Ayman al-Zawahri a afirmat ca Obama nu este "un negru american onorabil", ci un asa-numit "house negro", o expresie defaimatoare ce sugereaza ca el ii serveste pe albi.

Intr-un mesaj audio postat pe pagini de internet islamiste, Zawahri i se adreseaza lui Obama spunand ca "in tine si in Colin Powell, in Rice si altii ca voi, cuvintele lui Malcolm X (Fie ca Allah sa aiba mila de sufletul sau!) legate de House Negroes se confirma".

Liderul terorist mai afirma ca planul lui Obama de a muta trupele americane din Irak in Afganistan este sortit esecului.

Daca se dovedeste autentic, mesajul ar fi prima recunoastere a victoriei lui Barack Obama de catre organizatia Al-Qaeda.

In primul sau interviu acordat dupa alegerile de la 4 noiembrie, Obama a declarat: "cred ca capturarea sau uciderea lui Osama ben Laden este un aspect critic al eliminarii al-Qaeda; el este nu doar un simbol, ci si liderul operational al unei organizatii care planifica atacuri impotriva intereselor americane".