Tronsonul de metrou Nicolae Grigorescu-Linia de Centura, care va avea patru statii si a costat 145 milioane euro, va fi deschis circulatiei miercuri, a declarat, pentru NewsIn, directorul de comunicare al Metrorex, Mariana Petre.

"Tronsonul Nicolae Griforescu-Linia de Centura va avea patru statii - Nicolae Grigorescu, 1 Decembrie 1918, Policolor si Linia de Centura - si va fi inaugurat miercuri, 19 noiembrie", a declarat Mariana Petre.

Traseul liniei de metrou Nicolae Grigorescu-Linia de Centura cuprinde 4,75 kilometri, iar investitia s-a ridicat la 145 milioane euro, cu finantare de la bugetul de stat si Banca Europeana de Investitii.

"Probele tehnologice pentru instalatii si rame au inceput de la 1 noiembrie. In 15 noiembrie s-a intrunit o comisie de receptie, aprobata de Ministerul Transporturilor, care a evaluat daca sunt indeplinite conditiile pentru punerea in functiune a acestui tronson", a precizat directorul de comunicare Metrorex.

La inceputul lunii noiembrie, Ministerul Transporturilor a anuntat lansarea licitatiei pentru proiectarea si executia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate, care va costa aproape 330 milioane euro, suma ce include si costurile aferente contractului de consultanta.

Tronsonul Drumul Taberei-Universitate, parte din magistrala 5, are o lungime de 6,1 kilometri. In cadrul proiectului sunt cuprinse opt statii, respectiv Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara si Eroilor. Valoarea executiei lucrarilor este de 320 milioane euro, avand termen 42 de luni. Costul total al proiectului include si zece milioane de euro pentru contractul de consultanta.