Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, marti, achitarea lui Sorin Ovidiu Vantu pentru fals si uz de fals in dosarul privind constituirea Bancii Internationale de Dezvoltare (BID), transmite Mediafax.

Decizia judecatorilor nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Magistratii au admis contestatia facuta de avocatii omului de afaceri la decizia Judecatoriei Sectorului 1 de condamnare la doi ani de inchisoare in dosarul BID si l-a achitat pentru fals in declaratii si uz de fals.

Avocatii lui Vantu au sustinut ca banii cu care clientul lor a participat la capitalul de constituire a BID erau ai lui si ca Nicolae Popa, fostul director general al grupului de firme Gelsor, nu a facut nimic altceva decat sa ii returneze.

In 2005, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti l-a condamnat pe Vantu la trei ani de inchisoare in dosarul BID. Omul de afaceri a facut apel, Tribunalul Bucuresti hotarand trimiterea cauzei spre rejudecare la Judecatoria Sectorului 1. In urma cu un an, aceasta l-a condamnat pe omul de afaceri la doi ani de detentie in dosarul BID si la plata a 150.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Vantu a atacat cu apel aceasta decizie.