Biroul Electoral Central a dat o decizie in aplicarea legii, la solicitarea MIRA, prin care interzice desfasurarea de referendumuri, activitati cultural-artistice si sportive, precum si difuzarea de materiale publicitare in "zona de protectie a localurilor de vot", in data de 30 noiembrie, anunta NewsIn.

Solicitarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative a fost motivata prin dorinta de a asigura "climatul de normalitate pe timpul desfasurarii votarii pentru Camera Deputatilor si Senat", Biroul Electoral Central precizand ca decizia este obligatorie pentru toate autoritatile, institutiile publice, birourile electorale si organismele cu atributii in materie electorala, precum si pentru toti competitorii electorali.

Totodata, in sedinta de luni a BEC, a fost acceptata solicitarea Asociatiei Pro Democratia ca presedintii birourilor electorale sa sigileze toate stampilele cu mentiunea "Votat" existente in sectiile de votare, imediat dupa incheierea votarii.

O alta decizie in aplicarea legii emisa de BEC se refera la posibilitatea efectuarii de copii, prin orice mijloace, de pe listele electorale suplimentare de catre reprezentantii partidelor politice si ai aliantelor. In acest sens, inainte de inceperea votarii, acestia trebuie sa depuna o cerere scrisa la presedintele sectiei de votare.