Compania italiana Sagat S.pA. s-a aratat interesata de preluarea Aeroportului din Sibiu, a declarat pentru NewsIn directorul general al aeroportului, Augustin Sava, insa o decizie privind viitorul acestuia va fi luata abia la sfarsitul lunii noiembrie.

Sagat S.pA., care managerieaza si Aeroportul din Torino, este prima companie interesata de preluarea aeroportului sibian, insa conducerea Consiliului Judetean (CJ) Sibiu spune ca nu va lua nicio decizie decat dupa finalizarea studiului privind strategia de dezvoltare a aeroportului.

"Am primit o solicitare de la o companie italiana de a vizita aeroportul. Ne-au intrebat daca e posibila o privatizare. Vom vedea dupa ce se va publica studiul referitor la strategia de dezvoltare", a declarat presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch.

CJ Sibiu a angajat in luna iunie 2008 firma germana Symbios pentru a realiza un studiu care sa arate varianta cea mai profitabila de manageriere a Aeroportului Sibiu.

In 2008 au fost finalizate lucrarile de modernizare ale Aeroportului Sibiu, care au cuprins un nou terminal si o pista noua, in urma unei investitii de peste 170 milioane lei.

Sagat S.pA. are la Torino peste 3.000 de angajati prin intermediul carora gestioneaza intreaga zona a aeroportului, de la intretinerea infrastructurii si pana la gestionarea spatiilor comerciale din terminal. Fosta companie de stat, Sagat a fost privatizata incepand cu 2001, astfel ca, in momentul de fata, municipalitatea din Torino mai detine 38% din actiuni, regiunea Piemont si provincia Torino opt, respectiv cinci procente, restul de actiuni fiind in portofoliul altor sase companii private.