Producatorul de anvelope Pirelli va concedia aproape 200 de salariati in Italia, in cadrul noului program de restructurare lansat din cauza crizei financiare, potrivit datelor publicate, luni, de companie, citate de AFP.

Decizia "intra in pachetul de masuri anuntate pentru diminuarea costurilor, pentru a putea face fata crizei economice si financiare si a efectelor acesteia asupra principalelor noastre piete", cea auto si cea imobiliara, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al companiei, citat de NewsIn.

Masura ar urma sa afecteze circa 130 de angajati din divizia producatoare de anvelope si alti 60 de salariati ai diviziei de imobiliare a Pirelli, au precizat reprezentantii sindicatului CGIL, citati de agentia italiana Ansa, preluata de AFP.

Pirelli are aproape 5.300 de salariati in Italia.

Grupul, care a afisat pierderi nete de 51,3 milioane euro in primele noua luni ale anului, avertizase la inceputul lui octombrie ca rezultatele sale financiare din 2008 vor fi mai slabe decat anticipase, din cauza crizei financiare, ceea ce va duce la masuri de restructurare.

Sectorul auto este unul dintre cele mai grav afectate de criza din domeniile industriale italiene, in conditiile in care producatorul auto Fiat a anuntat masuri suplimentare de somaj tehnic, la principala sa uzina din Torino, ca sa faca fata scaderii vanzarilor.