Arabia Saudita nu intentioneaza sa ofere sprijin suplimentar Fondului Monetar International pentru a sustine programele destinate combaterii crizei financiare, a declarat ministrul Finantelor, Ibrahim al-Assaf, relateaza Mediafax.

"Au existat multe zvonuri ca venim la summitul G20 de la Washington, sa achitam nota de plata. Nu este adevarat", a precizat oficialul intr-un interviu.

Statului saudit, care este cel mai important actionar arab al FMI, i s-a cerut sa contribuie la sporirea rezervelor FMI pentru a asigura fondurile necesare sprijinirii economiilor emergente.

La inceputul lunii, premierul britanic Gordon Brown a declarat ca Arabia Saudita ar trebui sa aloce mai multe fonduri FMI.

Si tarile din Golf au fost afectate de criza financiara, in special Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite, ca urmare a expunerii masive pe care o au fondurile suverane de investitii din aceste state pe pietele de capital din SUA si Europa.

FMI dispunea de 201 miliarde de dolari la 28 august, insa a incheiat acorduri de imprumut cu Islanda, Ucraina, Ungaria sau Belarus.