Un cuplu de francezi este suspectat de FBI ca a pus la cale o explozie produsa in primavara acestui an in apropiereea unui centru de recrutare al armatei din Times Square, in New York, relateaza presa locala.

Cei doi ar face parte dintr-un grup anarhist francez. Zece dintre membrii grupului au fost arestati in aceasta saptamana in Franta, fiind banuiti ca au participat la acte de sabotaj impotriva retelei feroviare din tara.

FBI incearca sa stabileasca rolul exact al celor doi in atentat, avand in vedere ca serviciile de imigrari au indicat faptul ca francezii au parasit SUA inainte de atac.

Explozia produsa la 6 martie a fost provocata de un dispozitiv artizanal. Martorii oculari au sustinut ca dispozitivul a fost aruncat spre locul exploziei de un necunoscut care se deplasa pe o bicicleta. Intreaga scena a fost inregistrata de camerele video aflate in Times Square.

Presa americana a dezvaluit atunci ca mai multi membri ai Congresului fusesera avertizati asupra posibilitatii unui asemenea atac: primisera scrisori, insotite de o fotografie care reda locul unde urma sa se produca explozia.

Atacul a fost considerat o modalitate de protest impotriva razboiului din Irak.