Ungaria a primit o prima transa din imprumutul oferit de Fondul Monetar International, dar fondurile respective nu au fost deocamdata utilizate, anunta Rador.

Luna trecuta, Guvernul de la Budapesta a evitat colapsul financiar datorita unui imprumut de peste 25 de miliarde de dolari, acordat de Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala.

Secretarul de stat in Ministerul ungar de Finante, Almos Kovacs, a anuntat ca s-a primit deja o prima transa de 4,9 miliarde de euro din imprumutul de 12,5 miliarde oferit de Fondul Monetar International, dar suma respectiva nu a fost deocamdata utilizata, fondurile aflându-se intr-un cont separat al Bancii Nationale a Ungariei.

Almos Kovacs a accentuat ca importanta acestei prime transe a creditului oferit de FMI este aceea de a intari increderea investitorilor, iar in cazul in care Guvernul va decide sa utilizeze aceste fonduri, atunci opinia publica va fi informata.

Potrivit acestuia, la baza imprumutului oferit Ungariei de catre FMI se afla o scrisoare de intentie parafata de Ministerul ungar de Finante si presedintele Bancii Nationale, in care sunt prevazute obiectivele pentru realizarea carora s-a solicitat sprijinul financiar, neexistând un contract de credit propriu-zis.