Aproximativ treisprezece persoane s-au urcat, joi dimineata, pe acoperisul unei cladiri situate in fata Primariei sectorului 5 al Capitalei, cerand ca primarul Marian Vanghelie sa le acorde locuinte.

Cele 13 persoane nu sunt la prima actiune de protest, ele amenintand si in trecut ca se vor arunca de pe cladire daca nu le vor fi acordate locuinte, relateaza Mediafax.

La fata locului s-au deplasat reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), care au incercat sa-i determine pe bucuresteni sa renunte la protest.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat ca este vorba de 13 persoane care protesteaza - noua femei si patru barbati.

Patru dintre protestatari spun ca s-au stropit cu benzina si ameninta ca isi dau foc daca pe cladirea pe care se afla va urca alta perseoana decat primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Purtatorul de cuvant a precizat ca politistii urmeaza sa stabileasca cum au ajuns cele 13 persoane pe cladire, in conditiile in care la una dintre usile de acces in imobil se afla un paznic, iar cea de-a doua este inchisa cu lacat.

Cele 13 persoane au urcat pe cladirea de langa Primaria sectorului 5 al Capitalei in jurul orei 8:00, ei cerand ca primarul sa le acorde locuinte sociale.

Protestatarii locuiesc de mai mult timp in constructii improvizate langa sediul Primariei Sectorului 5.